Centerpartiet – en röst för Sörmland

Debatt

Det här är en debattartikel med syfte att påverka. Det är den externa debattörens egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Läs mer: Så jobbar Katrineholms-Kuriren med journalistik.

Centerpartiet Sörmland utvecklar arbetet och når fler medborgare. Vi vill vara en tydlig röst för företag, arbete, miljö, klimat och där vi möter välfärdens utmaningar med hjälp av bl a digitalisering. I en framtida regionbildning är det viktigt att fokusera på detta för att kunna få ett Sörmland som utvecklas i närheten av storstaden där vi bevarar lugnet. Det är även viktigt att fortsätta att driva maktförskjutningen om vem som fattar beslut. Vi vill att alla beslut ska fattas så nära medborgaren som möjligt. Oavsett om det handlar om tillsyn i företaget eller patienten inom psykiatrin.

I mitten av mars valdes jag som distriktsordförande. Tillsammans med våra riksdagskandidater kommer jag driva en tydlig politik för att skapa förtroende hos medborgarna. Vi kommer fortsätta stå upp för alla människors lika rätt och värde och då är det viktig att noggrant granska ursprungskällan. Vi vill ha en öppen debatt där alla kan göra sin röst hörd. Vi vill fokusera på att ge förutsättningar för alla att försörja sig själva. Det innebär att vi behöver en mer flexibel arbetsmarknad som tillåter att även de som i dag står utanför får möjlighet att komma in och få sitt första arbete. Det är viktigt för att få ett Sverige där alla människor har ett värde och bidrar till samhällets utveckling.

Ett starkt Centerparti bidrar till att fokusera på jobb och företag, alla människors lika rätt och värde samt att besluten fattas så nära den enskilde som möjligt.

Martina Johansson, nyvald distriktsordförande för Centerpartiet i Sörmland

Läs mer om dessa ämnen

Debatt