Börge Hellström blev 59 år gammal. Arkivbild. Foto:

Författaren Börge Hellström är död

Litteratur
annons
Deckarförfattaren Börge Hellström har gått bort vid 59 års ålder. Hellström var sjuk i obotlig cancer. Författarkollegan Anders Roslund säger till TT att Hellström var som en familjemedlem för honom.

Anders Roslund lärde känna Börge Hellström 1997 och de började skriva tillsammans på 00-talet. Han beskriver sig själv och Börge Hellström som två personer som nästan inte litar på någon, men som ändå lärde sig lita på varandra.

TT: Vad var det som gjorde att ni lyckades lita på varandra ändå?

Hur var han som författarkollega?

Börge Hellströms dotter, Amanda Hellström, skriver på Facebook om sin fars bortgång.

"Idag somnade min högst älskade pappa, en älskad vän och släkting lugnt in i sitt hem, omgiven av alla närmsta. Jag saknar dig redan och vet inte hur man någonsin blir glad igen. Vila i frid pappa."

Hellström skrev flera kriminalromaner tillsammans med Anders Roslund. Deras böcker, som "Odjuret", "Box 21" och "Tre sekunder" har översatts till ett trettiotal språk.

Börge Hellström var även en av initiativtagarna till organisationen Kriminellas revansch i samhället, Kris, under slutet av 90-talet.

Det var 2015 som Börge Hellström började behandlas för lymfom, en aggressiv lymfkörtelcancer. I januari berättade han för Expressen att sjukdomen inte gick att bota.

annons

Mest delat denna vecka